Oogheelkunde

Oogheelkunde:
Doorkiesnummer secretariaat:
0164 - 278 377

Aandachtspunten:
Oogheelkunde is de tak van de geneeskunde waarin men zich bezighoudt met de ziekten van het oog en hun behandeling.
Voor meer informatie over oogheelkunde, kunt u de volgende websites bezoeken:
www.oogheelkunde.com
www.oogartsen.nl
oogheelkunde.startpagina.nl
www.oogheelkunde.org/patienten/patientenvoorlichting
www.alcon.com

Op de polikliniek Oogheelkunde van het Lievensberg ziekenhuis krijgt u te maken met polikliniekassistenten, technisch oogheelkundig assistenten (TOA’s), orthoptisten, optometristen, secretaressen en oogartsen.

Werkwijze:

Bij het eerste bezoek aan de polikliniek verzoeken wij u uw patiëntstickers, medicijnlijst en eventuele (lees)bril mee te brengen. Als u contactlenzen draagt, neemt u dan een lenzendoosje en -vloeistof mee.

U meldt zich bij de balie, waarna als eerste een assistent (TOA) u onderzoekt. Deze zal u vragen stellen over uw klacht en meet onder andere uw gezichtsscherpte en oogdruk. In de meeste gevallen krijgt u dan een druppel om uw pupillen te verwijden. Hierna mag u weer plaatsnemen in de wachtkamer gedurende ongeveer 15 minuten om de druppel in te laten werken. Hierna zal de oogarts verder onderzoek verrichten. Houdt u er rekening mee dat door de verwijde pupillen het gezichtsvermogen verminderd kan zijn en u meer last heeft van zonlicht. We raden u dan ook aan om niet zelf auto te rijden!
Kinderen komen de eerste keer op een kinderspreekuur waar ze door een orthoptist en oogarts zullen worden onderzocht.

Toegangstijd / wachtlijst:
Spoedgevallen kunnen altijd direct terecht via de huisarts. Reguliere, nieuwe afspraken via huisarts kunnen binnen 2-4 weken terecht. De tijdsduur voordat vervolgonderzoeken plaats kunnen vinden (diagnostiek) is mede afhankelijk van het therapeutisch traject.

 

 Laatst gewijzigd: april 2014
  • Specialist: dr. J.P. Flipse Specialisme: Oogheelkunde
  • Specialist: Mw. dr. S.L. Go Specialisme: Oogheelkunde

Medisch Specialismen

Gerelateerde downloads